Niskokaloryczna pianka z witaminą C to ideał na letnie upały.
Składniki:
700 g jogurtu naturalnego
80 g cukru
200 ml porzeczki w syropie cukrowym ( 2 kg porzeczki na 750 g cukru)
200 g czarnej porzeczki
5 łyżek żelatyny
kilka podłużnych biszkoptów
30 g czekolady w płatkach
Jogurtowa pianka z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt mieszamy z cukrem, syropem, czekoladą i owocami . Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach ciepłej wody i delikatnie łączymy z masą. Całość przekładamy do foremki na babkę o wym. 12 x 20 cm, wyłożonej folią spożywczą i na masie układamy biszkopty. Chłodzimy kilka godzin. Przekładamy z foremki na paterę i dekorujemy wg. uznania.
Komentarze