Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, soczysta i złocista grillowana pierś z kurczaka w marynacie na bazie jogurtu naturalnego, curry i soku z cytryny. Podana z lekką sałatką będzie stanowić bardzo smaczny, pożywny i zdrowy posiłek.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    -1 łyżeczka curry
    -sok z połowy cytryny
    -100 g jogurtu naturalnego
    -1 łyżeczka musztardy
    -5 łyżek oliwy z oliwek
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Dania mięsne

Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt, sok z cytryny, curry, oliwę i musztardę dokładnie mieszamy ze sobą.
  • 2. Umyty i oczyszczony filet dokładnie nacieramy solą i pieprzem i wrzucamy do marynaty. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
  • 3. Po tym czasie przekrawamy wzdłuż na pół i grillujemy na patelni grillowej lub na grillu na wolnym ogniu po ok 5 minut z każdej strony (na rumiano). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie miks sałat z pomidorkami koktajlowymi polany jogurtem). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować