Jajka w serduszku z parówki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciekawy i prosty pomysł na szybkie śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 2 sztuki:

    - 2 jajka
    -2 paluszki drobiowe
    -szczypta soli i pieprzu
    -szczypiorek do dekoracji
    -1 wykałaczka
    -olej lub masło do smażenia

Jajka w serduszku z parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki drobiowe przekrajany na pół-przy końcu pozostawiamy nienacięty koniec- ok 1,5 cm. Delikatnie wyginamy parówkę w kształt serca i końce spinamy ułamanym fragmentem wykałaczki. Tak przygotowane kiełbaski układamy na rozgrzanej patelni i wbijamy do środka jajka. Doprawiamy oraz posypujemy szczypiorkiem. Przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 5 min-do momentu ścięcia się żółtek. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy