1 marchewka
½ selera
10 cm pora
1 kalarepka- 250 g
½ dyni makaronowej- 300 g
2 pomidory-240 g
2 łyżeczki oleju kokosowego
165 g ugotowanej ciecierzycy
2 łyżeczki pasty paprykowej
Sól do smaku
1 łyżeczka majeranku
Jesienna zupa z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciecierzycę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Obraną marchewkę i seler pokroić w średniej wielkości kostkę, por również pokroić. W garnku rozgrzać olej i wrzucić por i marchewkę, seler.
2.W między czasie kalarepkę obrać i również pokroić. Dodać do garnka i smażyć całość.
3.Po około 2 minutach dodać pokrojoną dynię. Wlać litr wody i doprowadzić do wrzenia. Po około 5 minutach od zagotowania dodać obrane i pokrojone pomidory.
4.Po kolejnych 3 minutach dodać ciecierzycę. Doprawić do smaku pastą paprykową, solą i majerankiem. Całość gotować jeszcze 4-5 minut. Smacznego!
Komentarze