jesienna zupa rozgrzewająca

3 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

jesienne_danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso mielone np. z łopatki: 0.5 kilograma
    - czerwona fasola z puszki: 1 puszka
    - kukurydza z puszki: 1 puszka
    - pomidory w puszce: 1 puszka
    - cebula , drobno posiekana: 1 sztuka
    - pieczarki pokrojone w paski: 20 dekagramów
    - czosnek-posiekany: 3 ząbki
    - ogórek kiszony średniej wielkości: 3 sztuki
    - Koncentrat pomodorowy: 1 opakowanie
    - tabasco: 1 łyżeczka
    - bulion*: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Jesienna zupa rozgrzewająca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na patelni z pokrojona cebulą i czosnkiem, po kilku minutach dodać koncentrat pomidorowy i pomidorki z puszki
  • 2. Osobno usmażyć pieczarki, dodać do mięsa
    Przyprawić wszystko pieprzem, solą i tabasco
  • 3. Wszystko przełożyć do garnka z bulionem, dodać warzywa z puszki (kukurydzę i fasolę) , ogórki pokroić w kostkę i również dodać do bulionu

    Wszystko gotować jeszcze 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować