Jednogarnkowa z warzyw

5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na potrawach kuchni śląskiej trudno schudnąć. Są pożywne i pyszne. Nasza kuchnia kusilubiących smacznie zjeść. Zupa jarzynowa jest sycąca, idealna na zimowe dni.

Składniki:

  • 15 dag ziemniaków
    5 dag fasolki szparagowej
    pół kalafiora
    1 kalarepa
    marchew
    kawałek selera
    por
    korzeń pietruszki
    kawałek kapusty włoskiej
    pomidor
    100 ml śmietany
    cebula
    5 dag masła
    łyżeczka koperku
    2 łyżeczki mąki pszennej
    szczypta kminku, sól
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jednogarnkowa z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jednogarnkowa z warzyw 1. Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, kalarepę, kapustę i cebulę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową
    w kawałki, a pora w plasterki.
  • Jednogarnkowa z warzyw 2. Tak przygotowane warzywa gotujemy 20 minut w osolonej wodzie. Następnie dodajemy pokrojonego pomidora, różyczki kalafiora i gotujemy
    jeszcze 15 minut.
  • Jednogarnkowa z warzyw 3. Gdy warzywa będą miękkie, zagęszczamy zupę zasmażką z masła i mąki pszennej, dodajemy do smaku kminek. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy
    zahartowaną śmietanę, mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalafior Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować