Te faszerowane jajka wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu. Na pewno sprawdzą się jako przystawka. Możesz nimi zaskoczyć rodzinę podczas świątecznego śniadania, świetnie wpisują się w klimat świąt wielkanocnych.
Jajka po rosyjsku ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz i przekrój każde na pół. Łyżeczką wyjmij z jajek żółtka i umieść je w miseczce.
Szprotkom oderwij łepki i ewentualnie usuń kręgosłupy. Umieść je w misce z jajkami, dodaj posiekany koperek i rozgnieć widelcem do uzyskania gładkiej masy. Dodaj wówczas majonez i farsz dopraw solą i pieprzem.
Połówki jaj wypełnij powstałym farszem. Na każdym jajku ułóż po jednej szprotce bez łepka oraz gałązkę koperku.
Życzę smacznego!
Komentarze