JAJKA NA SZPINAKU

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciepła propozycja dla amatorów jajek

  • 20 min

Składniki:

  • 15 dag szpinaku
    szczypta soli
    ząbek czosnku
    2 jajka
    sól do smaku
    plaster szynki
    plaster żółtego sera
    pieprz, słodka papryka -szczypta
    szczypiorek- 2 gałazki

Jajka na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzaną niewielką ilość oleju, doprawiamy solą, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dusimy do redukcji płynu. Na dno kokilki wykładamy podsmażony szpinak. Na wierzch wbijamy 2 jajka, oprószamy solą, wstawiamy do piekarnika 180 st na ok. 10-15 minut, po tym czasie kiedy jajkos się już zaczyna ścinać posypujemy żóltym serem pokrojonym w kostkę i tak samo pokrojoną szynką.Oprószamy pieprzem i słodką papryką. Zapiekamy jeszcze z 3 minuty. Podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy