Jajka faszerowane pieczarkami

4.5 (158 ocen)

Te jajka pasują na każdą okazję, imprezy rodzinne, Święta.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    pęczek szczypiorku
    łyżka majonezu
    200g pieczarek
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka przełożyć do osobnego naczynia.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę bardzo drobno posiekać. Do cebuli i pieczarek dodać odrobinę oleju, sól, pieprz i dusić do odparowania wody. Wystudzić. Żółtka ugnieść widelcem i wymieszać z pieczarkami. Na koniec doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowy farsz nakładać na połówki jajek, posypać szczypiorkiem lub rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować