Jagody w syropie własnym

4.48 (161 ocen)

Mieszkam na Roztoczu a tu zawsze pełno jagód, więc mam pole do popisu, prócz mrożonych i dżemów robię też jagody w syropie, które później łączę z herbatką.

Składniki:

  • na każdy słoik o pojemności 300ml:
    jagody
    3-4 łyżki czubate cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jagody w syropie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jagody w syropie 1. Do czystych słoików nakładać owoce, lekko uciskając łyżką, zasypać cukrem, zakręcać i odstawić na pół godziny do puszczenia soku.
  • Jagody 2. Gotowe i zakręcone słoiczki pasteryzować ok 40-50 min. Odwracać do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować