Jagody w słoikach

4.43 (157 ocen)

  • 40 min

Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w leśnych jagodach. Mnie zawsze kojarzą się z kaszą manną i pod tym kątem je zrobiłem.

  • 40 min

Składniki:


  • Na jeden słoik 250 ml:
    250 ml leśnych jagód
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jagody w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody wsypujemy do słoika ,lekko ubijamy ,zasypujemy cukrem i zakręcamy. Słoiki wkładamy do garnka wyłożonego ściereczką ,zalewamy wodą do ¾ wysokości i gotujemy 30 min od momentu wrzenia. Następnie wykładamy na suchą ściereczkę i pozostawiamy do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować