Kremowe ciasto jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jaja ubić z cukrem na parze na puszty krem (ok. 10 minut), ostudzić, przesiać mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać, przełożyć do blaszki o wymiarach ok. 26 cm x 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 170 st.C. Ostudzić.
2.Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, przestudzić.
krem ubić kremówkę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny na sztywno, pod koniec ubijania wlać lekko ostudzoną galaretkę. Podzielić w stosunku 1/4 i 3/4. 1/4 masy rozsmarować na biszkopcie. 3/4 śmietany szybko wymieszać z jagodami mrożonymi lub odsączonymi z syropu i wyłożyć na białym kremie. Schłodzić.
3.Galaretki o smaku owoców leśnych przygotować wg przepisu na opakowaniu a po ostudzeniu wymieszać z mrożonymi lub odsączonymi z syropu jagodami, jak galaretka będzie tężejąca wylać ja na jagodowy krem.
Porady
Biszkopt można nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
Komentarze