1.Ciasto kakaowe:
Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać.
2.Ciasto kokosowe:
Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia.Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian: kakaowe i kokosowe. Upiec. Po upieczeniu przekroić na 2 placki.
3.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wylać na formę. Upiec.
4.Krem:
Batony „Jacek” rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i przestudzone batony.
5.Przełożenie ciasta:
ciasto kakaowo-kokosowe – krem – biszkopt – krem – ciasto kakaowo-kokosowe.Dodatkowo można polać polewą (ja nie polewałam, bo uważam, że bez polewy wygląda efektowniej).
Komentarze