Jabłkowe crumble z kremem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jablka pokroić na kawałki gotować na wolnym ogniu ok 10 minut, dodać cynamon.
2.Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki wymieszać razem w misce.
3.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć jabłka, a na nie kruszonkę. Zapiekać ok 20 min.
4.Przygotować krem bananowy: Do garnka włożyc wszystkie skladniki i razem zblendować. Gotować na wolnym ogniu, aż do zgęstnienia. Na koniec wymieszać z jogurtem.
5.Na gotowy deser wyłożyć gęsty budń, chwilkę odczekać i można jeść.
Porady
Składniki są podane na 1 dużą porcję lub dwie mały
Gotowy deser można podać z konfitrurą wiśniową.
Komentarze