Jabłecznik z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka i ciągle ubijając pomału dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę wyścieloną folią aluminiową o wymiarach 40x26 i pieczemy 25 min w temperaturze 180C. Studzimy.
2.Jabłka obieramy( jeżeli mają dużo soku odciskamy), ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cukier i podsmażamy około 10 minut. Do gorących jabłek wsypujemy galaretki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Krem karpatkę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zimny krem ucieramy z margaryną.
3.Na biszkopt wykładamy tężejącą masę jabłkową, wkładamy do lodówki aby całkowicie stężała. Na masę jabłkową wykładamy krem karpatkę. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią ciasto.
Komentarze