Indyk pieczony w winie

4.5 (178 ocen)

  • 9 godz. 20 min

Nie napiszemy nic więcej niż MMMMM!

  • 9 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udźce indycze ( u nas bez kości)
    2 łyżki przyprawy do drobiu
    750 ml merlot
    250 ml wody
    2 cebule
    10 suszonych śliwek
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk pieczony w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk pieczony w winie 1. Mięso z uda indyka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wstawiamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy winem i wodą, dodajemy posiekane cebule, śliwki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Mięso wyciągamy, grillujemy. Sos przecedzamy, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować