Indyk w pomarańczach i melisie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo przyjemny, odświeżający smak

  • 30 min

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
    3 pomarańcze
    1 cebula
    garść liści melisy
    sól
    pieprz

Indyk w pomarańczach i melisie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. Obsmażyć na rumiano z obu stron i zdjąć z patelni.
  • 2. Z dwóch pomarańczy wycisnąć sok, a jedną obrać ze skóry i błon.
  • 3. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na tłuszczu po sznyclach. Gdy będzie miękka dodać sok i cząstki pomarańczy oraz liście melisy. Całość zagotować i włożyć ponownie indyka. Dusić razem na małym ogniu kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy