Kolejny niedzielny obiad :) Dzisiaj wybrałam golonki indycze ,które moczyły się przez całą noc w marynacie słodko – kwaśnej . Bardzo prosty przepis i plusem jest to ,że przygotowujemy mięso dzień wcześniej i w niedziele wkładamy tylko do piekarnika
4.49 (171 ocen)
Porady
Ja zrobiłam surówkę z kapusty ,ale zdecydowanie polecam podać na ciepło kiszoną kapustę .Wyśmienicie komponować się będzie z tego typu golonkami. Wystarczy dodać do duszonej kapusty podduszoną na maśle cebulkę i suszone śliwki ,ale nie kalifornijskie ,tylko nasze polskie węgierki lub po prostu ugotowane suszone grzybki .Pyszna nasza polska kiszona kapusta musi być do takiego mięsa dosyć kwaśna wiec nie odważajmy za dużo wystarczy tylko raz. I taką kapustę możemy również przygotować dzień wcześniej . Pozostaje mi tylko Wam życzyć smacznego.
Komentarze