IMBIROWE BURACZKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten smak jest niepowtarzalny. Ponieważ nie da się go opisać - proponuję spróbować ;-))

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 kg buraków
    - 2 jabłka
    - 2 cebule
    - 2 łyżki imbiru
    - 1 łyżeczka ostrej papryki
    - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    - 2 łyżki miodu
    - 30 ml octu
    - pieprz czarny
    - sól

Imbirowe buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę kroje w kostkę. Buraki gotuję w łupinach. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Ugotowane buraki obieram i trę na tarce o dużych oczkach. Mieszam z jabłkami i cebulą.
    2. Warzywa wrzucam do garnka i dodaję miód, ocet i przyprawy. Gotuję surówkę na małym ogniu przez około 20 min. Od czasu do czasu mieszam.
    3. Przekładam wszystko do wyparzonych słoików i zamykam. Posteryzuję ok. 10-15 min. Odkładam do góry dnem i przykrywam do wystudzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy