Gulasz z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kaszę mannę oraz jedną drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem a następnie wyrabiamy na gładką masę. Formujemy małe kuleczki wielkości około 1-1,5 centymetra i smażymy na gorącym oleju na złoto około 5 minut. Wykładany na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
2.Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plasterki a pozostałe cebulę w półksiężyce, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości. Paprykę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wkładamy do bulionu dodajemy pulpeciki, koncentrat, ketchup,ziele angielskie, liście laurowe oraz mieloną paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i gotujemy około 30 minut. Mąkę dokładnie mieszamy w wodzie, dodajemy kilka łyżek gorącego wywaru i zagęszczamy gulasz.
Komentarze