Gulasz z mięsem i kapustą kiszoną

4.5 (167 ocen)

Niezwykle sycące i smaczne danie

Składniki:

  • 70 dag mięsa wieprzowego
    25 dag kapusty kiszonej
    2 cebule
    6 łyżek oleju
    sól, pieprz
    2 kostki rosołowe
    2 łyżki majeranku
    łyżeczka słodkiej papryki
    łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Gulasz z mięsem i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy razem z cebulą w kostkę i podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy szklankę wodę dodajemy kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu do miękkości aż woda całkowicie wyparuje. Kapustę kiszoną płuczemy i kroimy w kostkę. Kapustę zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Do kapusty dodajemy mięso, wsypujemy majeranek oraz obie papryki dusimy jeszcze około 20 minut. Na samym końcu zaprawiamy koncentratem pomidorowym i zagęszczamy 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 5 łyżkami zimnej wody i 3 łyżkami gorącego wywaru. Podajemy z ziemniakami i surówką z marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Gulasz z kiszoną kapustą

To może cię zainteresować