Gulasz z żołądków

5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Delikatny gulasz z żołądków drobiowych. Doskonale smakuje z kaszą czy ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 800 g żołądków drobiowych
    1 cebula
    liść laurowy
    4 ziela angielski
    ok. 2 łyżki mąki
    1 łyżka śmietany
    koperek
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Żołądki dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli wrzucamy żołądki i podsmażamy przez kilka minut. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą.
  • 2. Dodajemy ziela angielskie i liść laurowy. Dusimy do miękkości. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą i zaprawiamy śmietaną. Gulasz doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śmietana Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować