Gulasz drobiowy z masłem orzechowym

4.5 (161 ocen)

To syte danie, a jednocześnie doskonałe połączenie smaku kurczaka ze smakiem orzeszków. Jeśli szukasz nowych doznań smakowych polecam!

Składniki:

  • Składniki:
    - Jedna podwójna pierś z kurczaka,
    - 1 cebula,
    - 3-4 łyżki masła orzechowego,
    - 1 łyżka przecieru pomidorowego,
    - Sól, pieprz, imbir, ostra papryka,
    - Około 0,5 szklanki wody,
    - Olej do smażenia,
    - Ryż (około 1,5 szklanki)
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w grubą kostkę. Nacieramy solą , papryką , pieprzem i imbirem. Odstawiamy na około 2 godziny.
    Następnie rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pierś. Obsmażamy około 5 minut. Dokładamy pokrojona w kostkę cebulę. Później całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Co jakiś czas mieszamy nasz gulasz. W między czasie dokładamy do niego koncentrat oraz masło orzechowe. W razie gdyby woda za bardzo odparowała uzupełniamy ją delikatnie. Na koniec całość ewentualnie doprawiamy do smaku.

    Tak przygotowany gulasz podajemy do ugotowanego na sypko ryżu. Całość oprószamy delikatnie np. szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Masło orzechowe Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować