Gulasz drobiowy

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Bardzo apetyczny i prosty w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/2 natki pietruszki
    3 pieczarki
    1/2 puszki kukurydzy
    2 łyżki mąki
    zioła prowansalskie
    2 łyżki śmietany 30%
    sól, pieprz do smaku
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i pokroić na 3 cm kawałki. Obtoczyć w ziołach, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Warzywa oraz pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Kukurydzę odcedzić z zalewy.
  • 3. Na dużej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy.
  • 4. Wrzucić cebulkę.
  • 5. Po chwili dodać mięso i dusić kilka minut.
  • gulasz 6. Dodać resztę warzyw, pieczarki i kukurydzę.
  • 7. Dolać około 2 szklanki wody.
  • 8. Doprawić solą i pieprzem.
  • 9. Dusić na małym do miękkości warzyw i mięsa, około 40 minut, co pewien czas mieszając.
  • 10. Pod koniec gotowania dodać mąkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki zimnej wody i zamieszać całość.
  • 11. Dodać śmietanę.
  • 12. Gulasz można podawać z ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować