Grzybki marynowane w rosołku

4.5 (170 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • dowolna ilość grzybów ja miałam opieńki ale mogą być inne

    Zalewa:
    1 l wody
    0,5 szkl. octu
    1 łyżka oleju
    0,5 szkl.cukru
    1 kostka rosołowa
    2 łyżki soli
    5 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki marynowane w rosołku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć i ugotować w słonej wodzie (15-20 min.). Z podanych składników przygotować zalewę. Włożyć grzyby do słoików.Następnie zalać gorącą wazewą. Pasteryzować 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ocet Opieńki Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować