Gruszki w czekoladzie

5 (170 ocen)

  • 20 min

Lekki, jesienny deser.

  • 20 min

Składniki:

  • twarde gruszki
    sos czekoladowy lub gotowa polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć pod bieżącą wodą. Odkroić lekko ogryzek ( spód gruszki). Następnie ułożyć owoce pionowo na blaszce do pieczenia. Piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku.
  • 2. Gorące gruszki polać sosem czekoladowym, lub gotową polewą. Podawać od razu.

Porady

Starajmy się wybierać duże, kształtne gruszki :) Gruszki można po upieczeniu polać lekko rumem, a następnie sosem czekoladowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować