Grillowana kaszanka z jabłkami i lekkim sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszankę porozcinać po środku wzdłuż,nie dochodząc do krajów(by nie rozpadła się!).Jabłka umyć,powycinać gniazda i pokroić na ósemki.
2.Do kaszanek powkładać jabłka,jak na zdjęciu,szczelnie owinąć folią aluminiową i piec na grillu ok. 20min.na średnim żarze.
Przyrządzić sos: jogurt wymieszać z sokiem cytryny,dodać zmiażdżony czosnek,papryczkę,sól,pieprz i cukier - wszystko dokładnie połączyć.Natkę drobno posiekać i wsypać do sosu - wymieszać.
3.Ostrożnie rozwijać kaszankę na talerzach,w trakcie grillowania skórka się kurczy,a kaszanka przypieka się,polewać sosem i jeść:-)
SMACZNEGO!!!
Komentarze