Grillowany camembert z sosem żurawinowym

0 (0 ocen)

Uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni. Wspaniale prezentuje się na talerzu a jeszcze lepiej smakuje.

Składniki:

  • garść miksu sałat
    1 camembert
    łyżeczka ziół prowansalskich
    łyżeczka oliwy z oliwek
    8 pomidorków koktajlowych
    3 łyżki słonecznika
    1/4 łyżeczka masła

    Sos żurawinowy:
    4 łyżki suszonej żurawiny
    1/2 szklanki wody
    1/2 łyżeczki cukru
    1/4 łyżeczki cynamonu
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany camembert z sosem żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 12 minut. Następnie dodajemy cukier, cynamon, sok z cytryny i gotujemy jeszcze 2 minuty. Żurawinę zdejmujemy z ognia, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę.
  • 2. Słonecznik prażymy z masłem aż nabierze złotego koloru i ostawiamy do ostudzenia. Camembert smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej z obu stron na rumiano. Na talerz wykładamy miks sałat, na środku układamy grillowany camembert i dekorujemy ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy sosem żurawinowym i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować