Gotowane pulpeciki z serem

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Idealne danie dla dzieci, w środku kryją uwielbiany przez nie żółty ser.

  • 30 min

Składniki:

  • - 40 dag mielonego indyka,
    - 0,5 l bulionu warzywnego,
    - pół strąka czerwonej papryki,
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    - 20 dag żółtego sera,
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowane pulpeciki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokrój w drobną kostkę, pietruszkę posiekaj, a ser pokrój w kostkę o boku 1-1,5 cm.
    Mielonego indyka wyrób, dodaj natkę pietruszki i paprykę, dopraw solą i pieprzem, wyrób na jednolitą masę.
    Bulion zagotuj. Nabieraj porcję masy mięsnej, formuj placuszek, na środku ułóż kostkę sera, uformuj kulę.
    Do gotującego się bulionu włóż mięsne kulki, zamieszaj by się nie przykleiły, gotuj około 10 minut.

Porady

Podawaj z ryżem lub ziemniaczanym puree.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować