Golonka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- przygotować golonko naciąć wzdłuż wyciągnąć kość
- mięso oprószyć pieprzem tymiankiem przyprawą do karkówki potrzeć ząbek czosnku na małej tarce i pokruszyć ćwiartkę kostki grzybowej natrzeć dobrze mięso
2.- na mięso położyć plasterki słoniny szczypiorek zwinąć w rulon powiązać sznurkiem jak roladę natrzeć pastą paprykową dać do rękawa dodać liście laurowe ziele angielskie kilka 2 plastry słoniny kulki jałowca i ogórki pokrojone na ćwiartki
- resztę kostki grzybowej rozpuścić w 300 ml wody zalać mięso zamknąć rękaw i wstawić do gorącego piekarnika 190 stopni ok 2 godziny co jakiś czas mięso obrócić w rękawie
Porady
w czasie sezonu grzybowego można dodać do rękawa grzyby z lasu lub kurki
Komentarze