Gołąbki z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Królika poporcjować, ugotować w osolonej wodzie. Mięso obrać z kości i zmielić w maszynce. Liście z pekinki rozdzielić i umyć. Cebule pokroić i podsmażyć na złoto. Ryż, kaszę i siemię wymieszać i wsypać do garnka na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć 5 minut. Zalać wodą, tak aby wody było mniej więcej 2 razy więcej niż kasz. Posolić. Kiedy kasze wchłoną cały płyn przełożyć je do dużej miski i lekko przestudzić. Dodać mięso, przeciśnięty czosnek, podsmażoną cebulę i doprawić. Dokładnie wymieszać. Farsz zawijać w liście z kapusty pekińskiej. Układać w gęsiarce lub naczyniu żaroodpornym. Przykryć i zapiekać około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze