Gołąbki z pekinki

4.5 (173 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

farsz z bukietu kasz

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kapusty pekińskie
    1 tuszka z królika
    3 cebule
    1/2 główki czosnku
    1 szklanka ryżu
    1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
    1/2 szklanki siemienia lnianego
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Upieczone gołąbki 1. Królika poporcjować, ugotować w osolonej wodzie. Mięso obrać z kości i zmielić w maszynce. Liście z pekinki rozdzielić i umyć. Cebule pokroić i podsmażyć na złoto. Ryż, kaszę i siemię wymieszać i wsypać do garnka na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć 5 minut. Zalać wodą, tak aby wody było mniej więcej 2 razy więcej niż kasz. Posolić. Kiedy kasze wchłoną cały płyn przełożyć je do dużej miski i lekko przestudzić. Dodać mięso, przeciśnięty czosnek, podsmażoną cebulę i doprawić. Dokładnie wymieszać. Farsz zawijać w liście z kapusty pekińskiej. Układać w gęsiarce lub naczyniu żaroodpornym. Przykryć i zapiekać około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować