1.Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w plasterki. Dodajemy marchewkę, pietruszkę i seler starte na tarce. Dusimy około 5 minut. Następnie kroimy pieczarki, pora i bakłażana w małe paseczki i dodajemy na patelnię. Wrzucamy liście szpinaku. Dusimy jeszcze 5 minut i odstawiamy, żeby wystygło.
2.Parzymy główkę kapusty i obieramy delikatnie liście. Te najmniejsze z końcówki pokroiłam i dodałam do duszonych warzyw na patelni.
3.Do wystudzonego farszu wsypujemy po szklance czerwonej soczewicy i kaszy kuskus. Mieszamy.
4.Teraz robimy sos.
Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki wody(najlepiej z parzenia kapusty). Dodajemy koncentrat, keczup, sól, pieprz, cukier i przyprawę do gulaszu. Gotujemy około 5 minut.
5.Farsz zawijamy w liście kapuchy i wkładamy do naczynia żaroodpornego
6.Zalewamy gotowym sosem
7.Posypujemy obficie parmezanem i wkładamy do piekarnika na około godzinę. Pieczemy w 180st.
Porady
Nie przejmuj się jak zostanie ci trochę farszu i sosu. Ja wrzuciłam wszystko do sosu, podlałam troszkę wodą i gotowałam aż wszystko zmięknie. Wyszła świetna zupka gulaszowo-warzywna.
Komentarze