Gofry ziołowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Gofry na słono są dość nietypowe, ale moja rodzina bardzo je polubiła.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 15 dag margaryny
    ● 30 dag mąki
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● ok. 120 ml gazowanej wody mineralnej
    ● ok. 120 ml jogurtu naturalnego
    ● 1/2 cebuli
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● ząbek czosnku
    ● 5 łyżeczek posiekanej zieleniny (np. koperku, szczypiorku albo bazylii)
    ● olej do natłuszczenia gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gofry ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę kroimy w małą
    kostkę. Czosnek przeciskamy
    przez praskę.
  • Gofry ziołowe 2. Jajka ucieramy z margaryną.
    Mąkę mieszamy z proszkiem
    i wsypujemy do masy.
    Miksujemy, stop niowo wlewając
    wodę mineralną. Następnie,
    ciągle miksując, dodajemy
    jogurt, cebulę, czosnek
    oraz zioła. Solimy.
  • 3. Gofrownicę rozgrzewamy.
    Przed pieczeniem pierwszego
    gofra (później nie ma potrzeby)
    dokładnie rozprowadzamy
    tłuszcz za pomocą papierowego
    ręcznika kuchennego.
    Gofry pieczemy na złoto.

Porady

● Gofry możemy podawać z twarogiem ze szczypiorkiem, sosem tzatziki lub serowym dipem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować