Gęsty sos z kiełbasą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1. Kiełbasę cienką kroimy imy w plasterki, szynke kroimy w drobna kostke.
2. Cebule kroimy w kostkę . W rondlu rozpuszczamy olej i wrzucamy kiełbaski wraz z cebulką. Posypujemy przyprawami i smażymy mieszając aż cebulka nam się zezłoci a kiełbaska delikatnie przypiecze.
3.Składniki zalewamy około szklanką przegotowanej gorącej wody Całość przyprawiamy do smaku i gotujemy przez około kwadrans na niewielkim ogniu.Dodajemy posiekana natke .
4. W kubeczku mieszamy mąkę ze smietaną, dolewamy troche sosu( by nie zwazyło sie podczas wlewania) i wymieszne ze soba składniki wlewamy do rondla energicznie mieszając.Zagotowujemy. Podajemy z ziemniakami i surówka albo ogórkiem kiszonym lub buraczkami.
Komentarze