Krem pieczarkowy jest smaczny i prosty w przygotowaniu. Pyszne, duszone na maśle pieczarki podkreślają smak zupy. Jeśli nie lubimy zup-kremów, nie rezygnujmy z zupy pieczarkowej, po prostu nie miksujemy jej.
Gęsty krem pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Zalać bulionem, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Śmietanę dodać do zupy. Chwilę gotować na wolnym ogniu. Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Komentarze