Galaretka Liliana

5 (141 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Galaretki można różnie komponować

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • galaretki żółta i zielona
    gorąca woda
    owoce
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka liliana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. owoce umyć i ułożyć na dnie formy np. silikonowej
    2. rozpuszczamy galaretki tak jak podano na opakowaniu.
    3. zalewamy owoce żółtą galaretką i pozostawiamy do zastygnięcia.
    4. Następnie zalewamy zieloną galaretką i schładzamy.
    po stężeniu galaretkę delikatnie obracamy na talerz i otwieramy. jeśli mamy w innej formie lub miseczce to wstawmy miseczkę na chwile do ciepłej wody aż odejdzie od boków.

Porady

można zrobić kolorowe warstwy także z ubitej śmietany i galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować