Galareta mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki kroimy w plastry, mrożony groszek przelewamy wrzątkiem. Kalafiora dzielimy na różyczki. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę myjemy i obmywamy listki.
2.Jajka gotujemy na twardo
i kroimy w plastry. Żelatynę namaczamy.
Rosół podgrzewamy
i rozpuszczamy odciśniętą żelatynę.
Studzimy
3.Salaterkę płuczemy zimną
wodą i wlewamy niewielką ilość
rosołu z żelatyną. Odstawiamy,
aż stężeje. Warzywa układamy
warstwowo, posypujemy listkami
natki. Wykładamy jajka
i szynkę. Zalewamy pozostałym
rosołem. Wstawiamy na
noc do lodówki.
Komentarze