Galareta drobiowa z jajkiem

0 (0 ocen)

Moi bliscy bardzo je lubią dlatego przygotowuje je na wszystkie ważniejsze okazje.

Składniki:

  • • Średni kurczak ,
    • 1marchewka,
    • Kawałek pietruszki,
    • Kawałek pora,
    • Łyżka lubczyku,
    • mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza)
    • 2-3 jajka ugotowane na twardo,
    • opakowanie żelatyny na 2,5 l wody,
    • łyżka posiekanej natki pietruszki,
    • Sól, pieprz, curry, ostra papryka, maga
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Galareta drobiowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić, poporcjować włożyć do garnka, zalać wodą (ok. 3 litry) , włożyć marchewkę, pietruszkę, pora, przyprawić solą, dodać lubczyk, łyżkę curry, trochę ostrej papryki i ugotować aż mięso będzie miękkie (ok. 1,5h ) następnie wyjąc wszystko z powstałego rosołu .Rosół przecedzić przez sito, mięso obrać i pokroić. Rosół podgrzać i dodać żelatynę według proporcji podanych na opakowaniu , doprawić do smaku według uznania.
    Pokrojone mięso zmieszać z warzywami i posiekaną natką pietruszki. W misce na dnie poukładać pokrojone jajko, dodać mięso z warzywami i zalać wszystko rosołem. Wystudzić i odstawić do stężenia.
    Najlepiej smakuje polana sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Smacznego!

Porady

Galaretę możemy przygotować w dużej misce lub w małych salaterkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować