Galareta drobiowa z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, cebulę.
Wrzucamy ziele angielskie, i listki laurowe.Gotujemy.Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do
miękkosci mięsa. Wyjmujemy mięso, studzimy. Z rosołu wyciągamy marchew, resztę przecedzamy.
Rozpuszczamy żelatynę w pól szklanki wywaru, dodajemy do rosołu, nie gotujemy już. Marchew
kroimy w krążki, układamy na dnie małej salaterki połówki ugotowanych wcześniej jajek, 2 łyżki
groszku, na to marchew. Mięso obieramy, wykładamy na marchew, zalewamy rosołem.
Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem pojemnik oblewamy gorącą wodą,odwracamy do
góry dnem na talerz, podajemy.
Komentarze