Francuskie ślimaczki z pieczarkami

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mega proste "paszteciki" z ciasta francuskiego z pieczarkami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - ciasto francuskie
    - 50 dag pieczarek
    - cebula
    - papryka
    - kulka mozzarelli
    - oliwa
    - kilka gałązek oregano
    - ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie ślimaczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Smażyć kilka minut aż woda odparuje. Dodać zioła i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Mieszać aż się rozpuści. Wystudzić.
  • 2. Na ciasto wyłożyć pieczarki i zetrzeć na to ser. Zwinąć. Zwinięte ciasto z nadzieniem włożyć na około godzinę do zamrażalnika.
  • Surowe paszteciki 3. Ciasto kroić na plastry o szerokości około 1 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

Porady

Ja miałam ciasto XXL, chyba 350 g, rozcięłam go na pół żeby nie wyszły na duże paszteciki. Paszteciki świetnie pasują do zupy pomidorowo-paprykowej http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-pomidorowo-paprykowa-1

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować