Fondant czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 s. Włożyć masło i czekoladę do żaroodpornej miski i umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszać, aż się roztopi i powstanie gładka masa. Odstawić. Ubić jajka mikserem. Powoli dodawać cukier, cały czas ubijając, aż powstanie puszysta masa. Przesiać mąkę i powoli dodawać do masy czekoladowej. Mieszać, aż znikną wszystkie grudki. Dodać masę jajeczną do miski z roztopioną czekoladą i wymieszać. Nałożyć masę do przygotowanych foremek wyłożonych papierem do babeczek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 6 minut.
Porady
Ciasteczka mają być płynne w środku dlatego patrzymy na zegar , aby nie piec dłużej niż 6 minut!!!
wyszło mi 9 ciasteczek z podanych składników.
Komentarze