Makaron z parówkami i serem

4.43 (167 ocen)

  • 30 min

Szybkie, proste i tanie danie. Nie zawsze na obiad musi być sztuka mięsa. Dodatkową zaletą jest, to że danie może łatwo podgrzać w mikrofali.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu ( najlepiej świderki )
    0,5 kg parówek
    - 2 łyżki startego żółtego sera
    - 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki
    - szczypta soli i pieprzu
    - szczypta oregano
    - 2łyżki koncentratu pomidorowego
    - olej
    - szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.43 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z parówkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić, i przestudzić.
  • 2. Parówki pokroić w talarki. Przełożyć do miseczki z papryką. Dobrze wymieszać z przyprawą.
  • 3. W rondelku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć parówki. Następnie podlać je wodą. Gotować około 5 minut od zagotowania potrawy. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy ( sól, pieprz, oregano).
  • 4. Na koniec dodać przestudzony makaron. Całość wymieszać.
  • 5. Nałożyć potrawę na talerz. Posypać żółtym serem i oregano.

Porady

Zamiast parówek, może być kiełbasa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować