Filet a'la gołąbki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Smaczna,szybka prosta w wykonaniu.Gdy nam się znudzi tradycyjny filet można przyrządzić w liściu kapusty.Można go spożywać jako danie obiadowe lub zakąska na różne okazje.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • średnia główka białej kapusty
    1 kg fileta z kurczaka
    keczup
    musztarda
    przecier pomidorowy
    wegeta
    czosnek zwykły lub niedzwiedzi
    sól
    pieprz ziołowy
    rozmaryn
    lubczyk

    do podlania :
    szklanka wody

Filet a'la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć i oddzielić liście tak jak na tradycyjne gołąbki.
    Fileta opłukać pokroić w duże kawałki,posolić i natrzeć ziołami i czosnkiem.

    Liść kapusty smarujemy cienko keczupem,kładziemy kawałek fileta dajemy małą łyżeczkę musztardy i małą łyżeczkę przecieru pomidorowego.
    Zawijamy jak gołąbki i układamy w naczyniu żaroodpornym naczyniu.

    Podlewamy szklanką wody i zapiekamy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.
    SMACZNEGO!!!

Porady

Resztą ziół posypujemy gołąbki w naczyniu. Zamiast drobiowego fileta można użyć żeberek bez kości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy