Żeby odejść od tradycyjnego kotleta, fileta z kurczaka przygotowałam inaczej niż zwykle. Domownicy byli zadowoleni z tej zmiany, wszystkim obiad smakował.
Filet z kurczaka z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
2.Pieczarki odsączyć z zalewy.
3.Filet pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej z masłem i obsmażyć mięso.
4.Dodać cebulę i mieszając razem przesmażyć.
5.Do mięsa dodać marchewkę i doprawić do smaku pieprzem i solą.
6.Dodać pieczarki, tymianek ( 1-2 gałązki) i wodę. Przykryć i gotować 10 minut.
7.Śmietanę wymieszać z mąką i musztardą, dodać do reszty, wymieszać i gotować pod przykryciem, na małym ogniu ok. 10 minut. Podawać z ryżem i ulubioną surówką.
Komentarze