Filet z kurczaka w cieście francuskim z porem

4.49 (198 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jest to inna odsłona tradycyjnego fileta z kurczaka. Szybka, tania i smaczna

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie 1 szt
    Filet z kurczaka ok 300 gram
    Por 1 szt
    Serek topiony 100 gram
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w cieście francuskim z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na odrobinie masła podsmażamy drobno pokrojonego pora, dodajemy serek topiony i mieszamy az składniki się połączą. Odstawiamy.
    Rozwijamy ciasto francuskie i na środku układamy przyprawione mięso a na nim masę z pora.
    Brzegi ciasta francuskiego nacinamy na pasy o szerokości około 1,5 cm i zawijamy jak warkocz. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować