Filet z kurczaka po hawajsku

4.5 (191 ocen)

Pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem ananasa i żółtego sera. Podałam je z konfiturą z żurawiny. To mój pomysł jak odmienić zwykłego kotleta.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 op ananasa w puszce
    4-6 plastrów sera żółtego
    3 łyżki żurawiny (ew. innego dżemu)

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka po hawajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na pół, odcinając polędwiczki. Każdą część lekko rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem (i ew. curry). Podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni przez chwilę z każdej strony. Dodatkowo po smażeniu filetów, na patelnie wrzucam plasterki ananasa i podsmażam je aż lekko zmiękną i zrumienią się. Mięso układamy płasko w naczyniu do zapiekania. Na każdy kawałek układamy po plasterki ananasa i sera (na polędwiczki po połowie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 20 minut. Po upieczeniu na środek, do dziurki, wkładamy po łyżeczce żurawiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować