Filet z indyka z truskawkami w sosie balsamicznym

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Kontrowersyjne dla niektórych połączenie mięsa indyka z truskawkami, w moim domu okazało się hitem. Sos balsamiczny łączy oba składniki dając niepowtarzalny smak. Idealne danie dla niejadków.

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 plastry piersi z indyka
    • sól, pieprz biały
    • 4 łyżeczki tartego parmezanu
    • 6 dużych truskawek
    • sos balsamiczny
    • rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka z truskawkami w sosie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka z truskawkami w sosie balsamicznym 1. • Plastry piersi z indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.
    • Każdy posypać startym parmezanem.
    • Piec w temp. 200 st.C przez 15 minut, następnie wyjąć i położyć na filetach truskawki pokrojone w plastry.
    • Zapiekać jeszcze 5 minut.
    • Gotowe polać sosem balsamicznym, posypać posiekanym rozmarynem i podawać od razu.

Porady

Zamiast piersi indyka, można użyć piersi z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować