Propozycja podania fasolki szparagowej z suszonym pomidorem i chili uzupełniona sosem twarogowym.
20 min
Składniki:
ok. 0,5 kg fasoli szparagowej, może być mrożona
2 łyżki masła
2 suszone pomidory
świeże chili
2 plasterki serka twarogowego Hochland z pieprzem
sól
ewentualnie zioła prowansalskie
Fasolka z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę dusimy na maśle, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 15 min.
2.Pomidory i chili drobno kroimy dodajemy do fasolki.
3.Gdy fasolka jest prawie miękka dodajemy plasterki sera i mieszamy wszystko razem, aż ser pokryje fasolkę. Doprawiamy wszystko do smaku ulubionymi przyprawami.
Porady
Fasolkę można przed podaniem posypać uprażonym sezamem.
Komentarze