fasolka z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja podania fasolki szparagowej z suszonym pomidorem i chili uzupełniona sosem twarogowym.

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 0,5 kg fasoli szparagowej, może być mrożona
    2 łyżki masła
    2 suszone pomidory
    świeże chili
    2 plasterki serka twarogowego Hochland z pieprzem
    sól
    ewentualnie zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę dusimy na maśle, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 15 min.
  • 2. Pomidory i chili drobno kroimy dodajemy do fasolki.
  • 3. Gdy fasolka jest prawie miękka dodajemy plasterki sera i mieszamy wszystko razem, aż ser pokryje fasolkę. Doprawiamy wszystko do smaku ulubionymi przyprawami.

Porady

Fasolkę można przed podaniem posypać uprażonym sezamem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować