Fasolka szparagowa z sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny dodatek do dań mięsnych , może również stanowić samoistne danie .

  • 20 min

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej zielonej ( mrożonej )
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka sezamu
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy na maśle . 1. Zamrożoną fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem szczypty cukru i gotujemy 8 minut . Odsączamy na durszlaku . Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy fasolkę , posypujemy sezamem . Smażymy na mocnym ogniu do czasu aż sezam zacznie się rumienić .Solimy do smaku.
  • Fasolka jako dodatek. 2. Wybornie smakuje z klopsikami szwedzkimi .
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/klopsy-szwedzkie-2

Porady

W czasie smażenia fasolkę najlepiej jest mieszać podrzucając ją na patelni . Zachowa wtedy ładny kształt .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować