Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

A ja dalej w kuchni, już mi się słoiki po nocach będą śnić!. Przetwarzania ciąg dalszy :). Mamy teraz pierwsze najlepsze fasolki, bo jeszcze nie łykowate. Smakowo trio fasolowe z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym sprawia, że to pyszna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło jak równie

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:


    3 kg fasolki szparagowej
    10 dużych marchewek
    10 dużych cebul
    1000 g pikantnego keczupu
    600 g passaty pomidorowej lub koncentratu
    1/2 szklanki oleju do smażenia
    5-6 liści laurowych
    10-12 ziaren pieprzu
    6-7 ziaren ziela angielskiego
    6 łyżek octu 10 %
    4 łyżki cukru


    Do obgotowania:


    3 łyżki soli
    6 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolkę okrawamy z końcówek, myjemy, a następnie obgotowujemy przez 15 minut w słono - słodkiej wodzie, odcedzamy.

    2. Marchew obieramy i ścieramy na wióra, cebulę kroimy w plastry. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i marchewkę, gdy zmiękną dodajemy resztę składników, dusimy razem ok. 15 minut. Na końcu dodajemy fasolkę i mieszamy.

    3. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować